فرانت اند

فرانت اند چیست ؟

فرانت اند و بک اند دو اصطلاح مشهور هستند که در توسعه وب استفاده می شوند. این اصطلاحات برای توسعه وب بسیار مهم هستند اما کاملاً با یکدیگر تفاوت دارند. هر کدام از آنها برای بهبود عملکرد وب سایت باید به عنوان یک واحد با طرف دیگر ارتباط برقرار کرده و کار کند.

توسعه فرانت اند :

به بخشی از وب سایت که کاربر مستقیماً با آن ارتباط برقرار می کند ، Front Front گفته می شود. همچنین از آن به عنوان برنامه کلاینت ساید یا “سمت مشتری” نام برده می شود.

فرانت اند شامل همه مواردی است که کاربران مستقیماً با آن ارتباط برقرار می کنند: رنگها و استایل های متن ، تصاویر ، نمودارها و جداول ، دکمه ها ، رنگ ها و منوی ناوبری همگی فرانت اند هستند.

HTML ، CSS و JavaScript زبانهایی هستند که برای توسعه Front End استفاده می شوند.

ساختار ، طراحی ، رفتار و محتوای هر آنچه در صفحه های مرورگرها هنگام باز شدن وب سایت ها ، وب اپلیکیشن ها یا برنامه های تلفن همراه مشاهده می شود ، توسط توسعه دهندگان Front End نوشته می شود.

 

ریسپانسیو بودن و عملکرد دو هدف اصلی Front End هستند. توسعه دهنده باید اطمینان حاصل کند که سایت ریسپانسیو است ، یعنی در دستگاه های مختلف با اندازه های متفاوت به درستی نشان داده می شود ، بدون توجه به اندازه صفحه نمایش ، هیچ بخشی از وب سایت نباید رفتار غیرعادی داشته باشد.

 

زبانهای فرانت اند:

قسمت فرانت اند با استفاده از برخی زبانها ساخته شده است که در زیر آورده شده است:

 

  • HTML

HTML مخفف Hypertext Markup Language است. طراحی قسمت فرانت اند صفحات وب با استفاده از زبان html انجام می شود. HTML ترکیبی از Hypertext و Markup language است.

Hypertext پیوند بین صفحات وب را تعریف می کند. از این زبان برای نوشتن متن ها درون تگ ها استفاده می شود که ساختار صفحات وب را مشخص می کند.

 

  • CSS

Cascading Style Sheets که از آن به عنوان CSS نام برده می شود ، زبانی است که به سادگی طراحی شده و هدف آن ساده ساختن فرایند ایجاد صفحات وب در معرض نمایش است. CSS به شما امکان می دهد سبک ها و استایل ها را در صفحات وب اعمال کنید. از همه مهمتر ، CSS شما را قادر می سازد مستقل از HTML که هر صفحه وب را تشکیل می دهد ، این کار را انجام دهید.

 

  • جاوا اسکریپت

جاوا اسکریپت یک زبان اسکریپت نویسی معروف است که برای ایجاد جادوهایی در سایت ها استفاده می شود تا سایت را برای کاربر تعاملی تر کند. این برای افزایش عملکرد یک وب سایت برای اجرای بازی های جالب و نرم افزارهای تحت وب استفاده می شود.

 

بسیاری از زبانهای دیگر وجود دارد که از طریق آنها می توان توسعه front-end را در framework انجام داد ،

به عنوان مثال Flutter از Dart ، React از JavaScript و Django از Python و موارد دیگر استفاده می کند.

 

 

چارچوب ها و کتابخانه های Front End :

 

AngularJS:

AngularJs یک فریمورک فرانت اند متن باز جاوا اسکریپت است که عمدتا برای توسعه برنامه های وب تک صفحه ای (SPA) استفاده می شود.

فریمورکی است که به طور مداوم در حال رشد و گسترش است و روش های بهتری را برای توسعه برنامه های وب فراهم می کند.

HTML ثابت را به HTML پویا تغییر می دهد.

یک پروژه منبع باز است که می تواند رایگان باشد. ویژگی های HTML را گسترش می دهد .

 

React.js:

React یک کتابخانه جاوا اسکریپت کارآمد و انعطاف پذیر برای ساخت رابط های کاربری است.

ReactJS یک کتابخانه فرانت اند متن باز و مبتنی بر کامپوننت است که فقط مربوط به لایه نمایش برنامه است وتوسط فیس بوک نگهداری می شود.

 

Bootstrap:

Bootstrap یک مجموعه ابزار رایگان و منبع باز برای ایجاد وب سایت ها و وب اپلیکیشن های ریسپانسیو است. این فریمورک محبوب ترین فریمورک HTML ، CSS و JavaScript برای توسعه وب سایت های ریسپانسیو در تلفن همراه است.

 

jQuery:

jQuery یک کتابخانه جاوا اسکریپت منبع باز است که تعاملات بین یک سند HTML / CSS یا به عبارت دقیق تر Document Object Model (DOM) و JavaScript را ساده می کند.

جی کوئری پیگیری و دستکاری اسناد HTML ، مدیریت رویدادهای مرورگر ، انیمیشن های DOM ، تعاملات Ajax و توسعه جاوا اسکریپت بین مرورگر را ساده می کند.

 

SASS:

قابل اعتمادترین و قوی ترین زبان اکستنشن های CSS است. برای گسترش عملکرد CSS های موجود در سایت مانند متغیرها ، وراثت و … به سادگی در آن استفاده می شود.

 

Flutter:

Flutter یک SDK توسعه UI منبع باز است که توسط google مدیریت می شود.

توسط زبان برنامه نویسی دارت طراحی شده است.

برخی دیگر از کتابخانه ها و چارچوب ها Semantic-UI ، Foundation ، Materialize ، Backbone.js ، Ember.js و غیره هستند.

 

منبع

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *