asp

هرآنچه که نیاز است درباره ASP بدانید

در این مقاله می خواهیم درباره ی ASP با شما صحبت کنیم که یک نوع تکنولوژی سمت سرور و یک ابزار برای ساخت وبسایت‌های تعاملی است.

به عنوان یک صاحب کسب و کار، در هنگام انتخاب یک پلتفرم برای ساختن وبسایت شما باید به عوامل مختلف توجه کنید، شما می‌خواهید یک سایت بسازید که بیشتر بودجه شما را در برگیرد و کارایی را بهینه کند، بدین منظور گزینه‌های زیادی وجود دارد که انتخاب از بین این پلتفرم‌ها کار ساده‌ای نیست.

ASP یک نوع چارچوب یا فریم ورک وبسایت با تکرار چندگانه است از جمله ASP ، ASP.MVC و ASP.NET که می‌توانند یک گزینه عالی برای ایجاد وب‌سایت های بزرگ و پیچیده است که باید برای سرعت و امنیت بهینه‌سازی شوند. همچنین متن باز(Open Source) است بدین معنا که شامل ابزارهای رایگان است که می‌توانید از آنها به راحتی استفاده کنید.

این مقاله به شما کمک می‌کند که درباره ای اس پی اطلاعاتی کسب کنید و از مزایا و معایب آن در سازمان شما را تحت پوشش قرار می‌دهد.

مقدمه‌ای بر ASP:

قبل از آنکه تصمیم بگیرید برای ساخت سایتتان از ASP استفاده کنید، لازم است که چند حقیقت را درباره آن بدانید. ای اس پی یک نوع تکنولوژی سمت سرور است و یک ابزار برای ساخت صفحات وب و وبسایت‌های تعاملی است.اولین نسخه ASP تحت عنوان Classic ASP توسط ماکروسافت در سال 1998 معرفی شد. سپس نسخه‌های دیگر مانند ASP.NET و ASP.NET MVC معرفی شدند که در حال حاضر این دو نسخه با هم ادغام شدند و تحت عنوان هسته  ASP.NET در سال 2016 معرفی شدند.

هرآنچه که نیاز است درباره ASP بدانید:

اگر شما قبلا درباره ASP چیزی نشنیده‌اید، ممکن است فکر کنید که چرا برای شما مهم است که درباره آن بدانید. زمانی که شما سایت جدیدی را می‌سازید، باید درباره ابزار مورد استفاده برای سایت تصمیم بگیرید. موارد مهم شامل CMS، کد خالص سایت و سازنده سایت می‌باشند که انتخاب از بین این موارد کار سختی است،‌ بنابراین مهم است که درباره تفاوت‌ها بدانید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید.

سایت سازها و CMS ها نرم‌افزارهایی هستند که ساخت وبسایت را بدون نیاز به دانش فنی امکان پذیر می‌کنند،‌آن‌ها از رابط‌ها و عناصر پیش ساخته استفاده می‌کنند. در مقابل ای اس پی یک فریم ورک کدنویسی است که برنامه نویسان از کد خالص برای ایجاد سایت استفاده می‌کنند.  این باعث می شود که کار ساخت سایت جدید راحت تر از این باشد که شما کاملا از ابتدا شروع به کار کنید. این موارد مزایای استفاده از ای اس پی هستند و در مقابل استفاده از آن شامل معایبی نیز هست که در ادامه به توضیح آن می‌پردازیم، همچنین شما می‌خواهید بدانید که از کدام نسخه ای اس پی باید استفاده کنید.

جدیدترین نسخه‌های ای اس پی که در قبل به آن اشاره شد، ASP.NET  و ASP.NET MVC هستند که محبوب‌تر از نسخه Classic ASP می‌باشند. همچنین این دو شی گرا هستند در صورتی که نسخه کلاسیک نیست و شامل توابع خاصی هستند که با استفاده از مختصرنویسی و تکرار آن‌ها می‌توان به این کار سرعت بخشید و نسخه کلاسیک شامل این مورد نیز نمی‌شود. بنابراین استفاده از نسخه ASP.NET انتخاب بهتری است.

مزایا و معایب استفاده از ASP برای ساخت وب سایت:

اگر به ای اس پی به عنوان انتخاب ساختار سایتتان فکر می‌کنید، لازم است که درباره مزایا و معایب استفاده از آن بدانید، همچنین در حالی که می تواند یک گزینه مفید باشد، لزوما انتخاب مناسب برای همه نیست. استفاده از ای اس پی مزایای زیادی دارد مانند افزایش سرعت بارگذاری و امنیت . امنیت ای اس پی  در مقابل CMS های دیگر نظیر دروپال بالاتر یا پایینتر نیست،‌ اما CMSها هدف هکرها هستند. یکی دیگر از مزایای ASP امکان جدا کردن بخش Frond-end از بخش Back-end است که این کار باعث می‌شود که طراحان و برنامه‌نویسان به راحتی بتوانند بر روی یک سایت با یکدیگر همکاری کنند.

یکی از معایب ای اس پی این است که با وجود داشتن دانش فنی در این حوزه،‌حتما نیاز به استخدام توسعه‌دهنده سایت دارید. ماکروسافت فقط امکان نمایش نرم افزار ویندوز دسکتاپ را دارد که Visual Web Developer نامیده می‌شود که به کاربران جدید کمک می‌کند،‌ همچنین امکان استفاده از ادیتور WYSIWYG (آنچه که می بینی همانست که بدست می آوری یا What You See Is What You Get) است و قالب وب سایت استارتر برای توابع مختلف، از جمله تبلیغات و سایت های تجارت الکترونیک.

بهتر است قبل از شروع حتما از یک برنامه نویس سایت کمک بگیرید،‌ اگرچه ای اس پی برای سازمانها انتخاب مناسبی است اگر بودجه استخدام یک برنامه نویس را داشته باشند،‌ اگر حجم بازدیدکننده و یا امنیت برایتان مهم است بهتر است از ای اس پی  به جای یک سایت ساز و یا قالب ساده استفاده کنید.

در نهایت باید در انتخاب هاست خود دقت کنید،‌ اگر هاستینگ شما سایتهای ای اس پی را ساپورت کند،‌ باعث کمک به شما در جهت انجام سریع کارها و سرعت اجرای بالاتر خواهد شد،‌ به عنوان مثال در A2hosting‌ دو پلن مختلف برای ASP کلاسیک و ASP.NET‌ دارد.

نتیجه‌گیری:

ASP یک گروهی از زبانهای فریم ورک وب است که اجازه راه‌اندازی سایت‌های پیچیده که دارای امنیت و سرعت بالا و بهینه شده هستند،‌را می‌دهد،‌ اگرچه ای اس پی یک متد برای ساخت وبسایت است و حتما باید مزایا و معایب آن را بدانید قبل از اینکه تصمیم بگیرید که چگونه از آن استفاده کنید. این فریم ورک برای سایت‌های بزرگ که احتیاج به قدرت و امنیت و پردازش بالا دارند،‌ مناسب است. همچنین امکان یادگیری برای مبتدیان است،‌بنابراین اگر فریم ورک ASP را انتخاب کردید،‌نیاز به استخدام یک برنامه‌نویس خواهید داشت. اما اگر نمی‌خواهید از امکانات پیشرفته ای اس پی استفاده کنید،‌ ممکن از بخواهید از یک CMS‌ ساده به جای آن استفاده نمایید.

آیا مورد دیگری درباره ی ای اس پی هست که از آن اطلاع ندارید؟ می‌توانید در بخش نظرات سوالات خود را بفرمایید.

 

 

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *