ابزار تست سرعت سایت

معرفی 5 ابزار آنلاین برای تست سرعت سایت

سرعت یک وب سایت می تواند یک عامل مهم برای موفقیت آن باشد.وب سایتهایی که سرعت لود بالاتری دارند می توانند از رتبه بندی بالاتر SEO ، نرخ تبدیل بالاتر ، نرخ گزاف گویی یا bounce rate پایین تر ، مدت طولانی تر بازدید کنندگان در سایت ، تجربه بهتر کاربری  و تعامل بهره مند شوند.به همین دلیل مهم است که از ابزارهای تست سرعت سایت که به صورت رایگان موجود است استفاده کنید تا بتوانید به عملکرد بهینه دست یابید.چیزی که گوگل می خواهد این است که سایت شما در کمتر از یک ثانیه لود شود.

چگونه یک ابزار تست سرعت می تواند در تحلیل سایت به شما کمک کند؟

در زیر چند مورد از روشهای متداول استفاده از ابزارهای تست سرعت وب سایت ها را آورده ایم:

  • شناسایی اسکریپت‌ها، فونت‌ها و افزونه‌هایی که باعث بروز مشکل در لود سایت می شوند(HTML، JavaScript، CSS)
  • بررسی امکان خلاصه‌سازی و کوتاه کردن اسکریپت‌ها
  • یافتن تصاویر بزرگی که باعث ایجاد اختلال در لود می شوند
  • تعیین اینکه آیا کدی از JavaScript یا CSS اختلال ایجاد کرده است یا خیر
  • بررسی زمان رسیدن به اولین بایت یا همان (TTFB)
  • تجزیه و تحلیل حجم کلی صفحات ,تعداد درخواست ها و مجموع زمان لازم برای بارگذاری
  • بررسی عملکرد وب سایت از مکانهای مختلف جغرافیایی
  • بررسی سرعت نمایش سایت یا رندر آن در مرورگرهای مختلف
  • تجزیه و تحلیل هدرهای HTTP
  • اندازه گیری عملکرد شبکه تحویل محتوا یا CDN
  • تأیید صحت بارگذاری موارد مختلف از CDN
ابزار تست سرعت

ابزار تست سرعت سایت

مفاهیم سرعت وب سایت

قبل از اجرای تست سرعت وب سایت ، مهم است که ابتدا چند مفهوم در مورد چگونگی عملکرد این ابزارها بدانید تا بتوانید داده ها را بهتر تجزیه و تحلیل کرده و سپس سایت خود را مطابق ایده آل خود بهینه کنید.شما نه تنها می توانید میزان سرعت هاست خود را آزمایش کنید بلکه می توانید عملکرد CDN (شبکه تحویل یا توزیع محتوا) خود را نیز اندازه بگیرید.

زمان رسیدن به اولین بایت (TTFB)

زمان رسیدن به بایت اول یا همان (TTFB) شاخص اندازه گیری زمان پاسخگویی به یک وب سرور است.در واقع زمانی است که مرورگر شما پس از ارسال درخواست نمایش آن وب سایت ، دریافت اطلاعات از سرور را شروع می کند.با استفاده از CDN می توانید تاثیر بار بر روی سرور مبدا را بطور چشمگیری کاهش دهید ، که به نوبه خود به کاهش TTFB شما نیز کمک خواهد کرد.

CSS و جاوا اسکریپت های Render-blocking

Render-blocking در واقع به آن دسته از کدهای JavaScript و CSS ای اطلاق می شود که مانع از بارگذاری به موقع و نمایش سریع سایت می شوند.

جاوا اسکریپت

گوگل توصیه می کند کد های جاوا اسکریپتی را که باعث کندی در بارگیری محتوای سایت شما می شود ، حذف کنید یا اینکه زمان بارگذاری آن را به تعویق بیاندازید.

CSS

در مورد CSS هم باید آن را بهینه کنید و از ارجاعات مناسب استفاده کنید تا از بروز تاخیر در بارگذاری صفحه جلوگیری کنید.چند راه برای حل این مطلب آورده شده:

  1. کال کردن صحیح و درست فایل های CSS
  2. کاهش دادن تعداد فایل های CSS
  3. در کل استفاده کمتر از CSS

CSS:مخفف عبارت Cascading Style Sheets و به معنی ‌صفحات استایل آبشاری است.دستورات CSS اعمال شده به هرعنصر، بر فرزندان آن عنصر نیز تاثیر دارند.

خلاصه سازی منابع

خلاصه سازی منابع یا Minification of resources در واقع به معنی حذف کاراکترهای غیرضروری از HTML ، JavaScript و CSS شما برای بارگیری بهتر است ، مثلا:

  • کاراکتر فاصله
  • Block delimiter ها
  • کاراکتر New line یا پرش به خط جدید
  • کامنت‌ها

این کار باعث می شود که سرعت بارگیری سایت شما بیشتر شود زیرا اینطوری مقدار کدی که باید از سرور درخواست شود را کاهش می دهید.برای این کار می توانید از ابزاری مانند JavaScript Minify استفاده کنید این ابزار همه کاراکترهای غیر ضروری را حذف می کند. یا اگر سایت شما بر پایه وردپرس می باشد می توانید از افزونه ای مانند Autoptimize استفاده کنید ، که تمام HTML ، JavaScript و CSS اضافی را برای شما کم می کند.

درخواست های HTTP

وقتی مرورگر شما داده ها را از یک سرور واکشی می کند ، این کار را با استفاده از HTTP (پروتکل انتقال Hypertext) انجام می دهد. این یک درخواست / پاسخ بین کلاینت و هاست است.به طور کلی ، هرچه ارسال درخواست HTTP به سمت سرور بیشتر, بارگذاری صفحه وب کندتر خواهد بود.

البته روشهای زیادی وجود دارد که می توانید تعداد درخواست ها را کاهش دهید, مثلا:

  • ترکیب فایل های CSS و JavaScript
  • استفاده از CSS Sprite
  • inline یا درون خطی کردن جاوا اسکریپت(فقط در صورتی که مقدار آن خیلی کم باشد)
  • کاهش موارد اضافی از سایت مثل افزونه هایی که تعداد زیادی درخواست به سمت سرور ایجاد می کنند
ابزارهای تست سرعت وب‌سایت

ابزارهای تست سرعت وب‌سایت

لیست ابزارهای تست سرعت سایت

اکنون که با توجه به توضیحات بالا درک اساسی از مفاهیم عملکرد و سرعت وب دارید ، وقتشه که این 5 ابزار رایگان را برای تست سرعت وب سایت خود با هم بررسی کنیم.هر کدام از اینها ویژگی های منحصر به فرد خود را در گزارش دهی و روش تشریح نتایج دارند.

نکته ی قابل توجهی که باید بدانید این است که هنگام اجرای این ابزارها همیشه اولین بار جستجوی DNS معمولاً کندتر از میزان عادی خواهد بود.پس بهتر است هر تست را چندین بار انجام دهید و در آخر از نتایج حاصل میانگین بگیرید.

ابزار تست سرعت سایت KeyCDN

KeyCDN یک ابزار سریع و کم حجم برای تست سرعت وب سایت است که می توانید از آن برای بدست آوردن اطلاعاتی دقیق درباره نحوه عملکرد وب سایت خود استفاده کنید.این ابزار 14 مکان مختلف جهت انتخاب از سراسر جهان ارائه می کند ، و شما می توانید نتایج تست خود را خصوصی یا عمومی کنید.

این آزمون شامل پیش نمایش وب سایت در قسمت پایین صفحه می باشد. و شما می توانید به سرعت مشاهده کنید که تعداد درخواست HTTP ، اندازه کامل صفحه درخواست شده و زمان بارگذاری آن به په صورت است.این تنها یکی از ابزارهای تست سرعت سایت ​​است که بسیار کارآمد است و در دستگاه های تلفن همراه نیز به راحتی قابل استفاده می باشد.

ابزار Google PageSpeed Insights

ابزار PageSpeed Insights گوگل

ابزار PageSpeed Insights گوگل

Google PageSpeed ​​Insights یک ابزار تست سرعت وب سایت است که وب سایت شما را در مقیاس 1 – 100 رتبه بندی می کند.هرچه رتبه شما بیشتر باشد سایت شما بهینه تر است.در هر موردی عدد بالاتر از 85 نشان می دهد که وب سایت شما در آن زمینه عملکرد خوبی دارد.ابزار PageSpeed گوگل​​گزارش هایی را برای نسخه های دسکتاپ و موبایل وب سایتتان هم آنالیز کرده و به شما ارائه می دهد.همچنین شما می توانید توصیه هایی را از قبیل نیاز به کم کردن CSS یا بهینه سازی تصاویر برای بهبود سایت مشاهده کنید.

این ابزار هر صفحه را براساس عملکرد آن ارزیابی می کند:

  • زمان بارگذاری بخش above-the-fold (بخش بالایی صفحه):از لحظه درخواست کاربر برای بارگذاری یک صفحه جدید تا لحظه ارائه مطالب بالای آن برگه توسط مرورگر و نمایش آن.
  • زمان بارگذاری کامل صفحه:مدت زمان سپری شده از لحظه درخواست کاربر برای بارگذاری یک صفحه جدید تا لحظه ارائه کامل آن صفحه توسط مرورگر.

گزارش موبایلی آن شامل یک دسته اضافی به نام “تجربه کاربری” است که در امتیاز دهی سایت شما لحاظ شده است.در نسخه موبایلی این ابزار قسمت هایی مانند بررسی پیکربندی viewport ، اندازه اهداف لمسی مثل دکمه ها و لینکها و همچنین اندازه فونت ها دارای اهمیت خاصی است.

ابزار تست سرعت سایت Pingdom

ابزار تست سرعت

ابزار تست سرعت

Pingdom یکی از شناخته شده ترین ابزارهای تست سرعت وب سایت است.البته با آی پی ایران دسترسی به آن باز نیست.گزارشات آن به چهار بخش مختلف که شامل نمودار آبشاری ، درجه عملکرد ، تجزیه و تحلیل صفحه و تاریخچه می باشد تقسیم می شود.تجزیه و تحلیل صفحه با اطلاعات اضافی را با یک مرور کلی ارائه می دهد.تعداد درخواست های مربوط به هر دامنه و اینکه چه نوع محتوایی بیشترین درخواست را داشته.

ابزار تست سرعت Pingdom همچنین به شما این امکان را می دهد که سرعت وب سایت خود را از چهار مکان اصلی زیر تست کنید از جمله:

  • Dallas, Texas, USA
  • Melbourne, Australia
  • San Jose, California, USA
  • Stockholm, Sweden

تست سرعت Pingdom ، تقریبا نتایج مشابه Google PagesSpeed ​​Insights را به شما ارائه می دهد ، که شرح می دهد از کجا می توانید برای بهبود و پیشرفت سایت خود اقدام کنید.این ابزار نتایج اندازه یک صفحه را براساس نوع محتوا و دامنه و همچنین درخواستها را بر اساس نوع محتوا و دامنه تقسیم می کند.

ابزار GTmetrix

ابزار تست سرعت gtmetrix

ابزار تست سرعت gtmetrix

GTmetrix جزئیات بسیار خوبی را می تواند بررسی کند.معیارهای PageSpeed ​​و YSlow را چک می کند و به سایت شما نمره ای از A تا F اختصاص می دهد.گزارشات آن به پنج بخش مختلف از جمله PageSpeed ​​، YSlow ، نمودار آبشاری ، ویدئو و تاریخچه تقسیم می شود.

با ثبت نام در سایت آن می توانید به طور رایگان از هفت مکان مختلف دنیا سایتتان را تست کنید.به شما این امکان را می دهد که نوع مرورگر کروم یا فایرفاکس را انتخاب کنید.همچنین نحوه اتصال (دایال آپ یا اینترنت پرسرعت) را می توانید انتخاب کنید تا ببینید چگونه این موضوع روی بارگذاری صفحات سایت شما تأثیر می گذارد.توصیه می شود یک حساب کاربری رایگان در سایت ایجاد کنید زیرا گزینه های دیگری مانند موارد ذکر شده در بالا دریافت خواهید کرد.

ابزار WebPageTest

ابزارهای تست سرعت

ابزارهای تست سرعت

WebPageTest شباهت زیادی به برخی از ابزارهای قبلی ذکر شده دارد ، اما امکان انتخاب بیش از 40 مکان مختلف در دنیا و بیش از 25 مرورگر مختلف (از جمله مرورگر موبایل و انواع گوشی های هوشمند ) را دارد.این ابزار یک رتبه از A تا F بر اساس تست های مختلف عملکردی مانند FTTB ، فشرده سازی ، کش کردن ، استفاده مؤثر از CDN و غیره به سایت شما اختصاص می دهد.گزارش آن هم به شش بخش تقسیم می شود که شاملخلاصه گزارش، جزئیات، بررسی عملکرد، جزئیات بارگذاری محتوا، تصاویر و اسکرین‌شات‌ها می باشد.ابزار WebPageTest همچنین رویکرد منحصر به فردی هم در این تست ارائه می دهد.این ابزار دارای ویژگی های پیشرفته تری همچون فیلمبرداری و ضبط و نمایش ویدیویی از بارگذاری سایت ، غیرفعال کردن جاوااسکریپت ، نادیده گرفتن گواهینامه های SSL و انتخاب کشورها و انواع گوشی های مختلف است.

توجه داشته باشید تست مستمر سرعت سایت مسئله بسیار مهمی است تا شما بتوانید وضعیت سایتتان را همیشه در بهترسن حالت نگاه دارید.با توصیه ها و پیشنهاداتی که هر کدام از این ابزار ها در اختیار صاحبان وب سایت ها قرار می دهند به راحتی می توان وضعیت سایت را بهبود بخشید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *