همه چیز در مورد DNS
هر آنچه باید در مورد DNS و پیکربندی آن بدانید.این مطلب موضوعات مختلف مربوط به DNS را پوشش می دهد و برای کاربران مبتدی تا متوسط در نظر گرفته شده است. با شروع اصول اولیه که هر مبتدی باید بداند ، دستورالعمل هایی در مورد روش های مختلف نصب و پیکربندی ، و همچنین برخی از تکنیک های پیشرفته ارائه می شود که به جلوگیری از مشکلات کمک می کند. اگر هدف شما یادگیری بیشتر در مورد DNS است ، این راهنما برخی نکات مفید را در اختیار شما قرار می دهد.
DNS چیست؟
DNS مخفف عبارت Domain Name System است. نام دامنه ,نشان دهنده یک زبان قابل فهم برای انسان از آدرس IP است. آدرس IP چیزی است که هر رایانه ای در اینترنت از آن برای تعامل با سایر رایانه ها استفاده می کند و از پروتکل شبکه ای به نام TCP/IP استفاده می کند. آدرس های IP (v4) مانند یک سری اعداد و اعشار هستند ، مانند 123.123.123.12. وقتی شخصی نام دامنه ای مانند www.use-ssl.com را تایپ می کند ، مرورگر او با مجموعه ای از سرورهای نام دامنه اصلی که به عنوان یک کتاب مرجع عمل می کنند ارتباط برقرار می کند و آدرس IP مربوط به آن نام دامنه را ارائه می دهد. سپس مرورگر از آن IP برای ارتباط مستقیم با سروری که وب سایت در آن میزبانی شده است ، استفاده می کند. به این ترتیب ، DNS به عنوان یک واسط عمل می کند و درخواست های کاربر را به آدرس IP ترجمه می کند. این چیزی است که به کاربران این امکان را می دهد تا از طریق اینترنت به وب سایت های مختلف متصل شوند. بدون DNS ، افراد باید هنگام اتصال به وب سایت های دیگر به جای تایپ کردن نام وب سایت ، آدرس IP طولانی را حفظ کرده و وارد کنند.
اصطلاحات مختلف DNS
در زیر لیستی از اصطلاحات و مفاهیم مهم مربوط به دی ان اس آمده است.
- TLD (Top Level Domain) TLD آخرین قسمت یک نام دامنه است ، مانند com ، .net ، .org. ، دامنه های دو حرفی برخی کشورها و …
- SLD (Second Level Domain) SLD خواندنی ترین بخش نام دامنه است. در یک نام دامنه مانند www.use-ssl.com ، قسمت “use-ssl” در اصل SLD این دامنه است. یک SLD می تواند شامل هر کاراکتر الفبایی (a-z، 0-9) ، خط تیره یا منفی (-) یا زیر خط (_) باشد ، اما نمی تواند space یا فاصله داشته باشد.
- Sub-Domain (Third Level Domain) زیر دامنه ها از نظر فنی به اختصار Canonical Domains (یا CNAMEs) نامیده می شوند.داشتن یک ساب دامین مانند داشتن یک دامنه اضافی است و تقریباً می تواند هر چیزی که دوست دارید باشد. در آدرسی مانند https://order.use-ssl.com/cart.php?gid=6 ” قسمت “order” زیر دامنه است. و مانند یک دامنه معمولی عمل می کند.
- Addon Domain یک ادان دامین یک دامنه جداگانه است که روی دامنه اصلی شما میزبانی می شود و از طریق همان کنترل پنل کنترل می شود ، و به عنوان یک وب سایت کاملاً جداگانه به نظر خواهد رسید. دامنه های Addon به صاحبان سایت اجازه می دهد تا چندین وب سایت را بدون نیاز به پانل های جداگانه برای هریک میزبانی کنند. برای استفاده از دامنه های ادان ، باید نام دامنه های ثبت شده برای هر کدام را داشته باشید و همه آنها باید از نیم سرورهای یکسانی به عنوان دامنه اصلی شما استفاده کنند.
- Parked Domain یک دامنه پارک شده یک نام دامنه ثانویه است که به دامنه اصلی شما اشاره می کند. این دامنه ها همان وب سایت را با دامنه های اصلی شما نمایش می دهند و آمار وب جداگانه ای ندارند ، اما می توانند صندوق های ایمیل جداگانه ای برای خود داشته باشند. به عنوان مثال ، اگر صاحب mywebsite.net هستید ، می توانید mywebsite.com را خریداری کرده و آن را به عنوان یک دامنه پارک شده تنظیم کنید. در این مثال ، اگر یک کاربر وب سایت شما را با “.com” بجای “.net” جستجو کند ، دامنه پارک شده شما همان محتوایی را به آنها نشان می دهد که گویی به دامنه اصلی شما رفته است.
- A-Records (Address Records) رکوردهای A مهمترین بخش یک رکورد DNS هستند. A-records به آدرس IP خاصی اشاره می کند. نام دامنه کوتاه شما (بدون www) ، NS و FTP باید همه دارای A-records باشند. زیر دامنه ها نیز گاهی دارای A-records هستند. یک A-record می تواند به هر آدرس IP اشاره کند.
- CNAME-Records (Canonical Domain Records) CNAME ها شامل زیر دامنه ها و نام های مستعار هستند و برای اشاره به نام دامنه یا فایل درون دامنه استفاده می شوند.CNAME ها همیشه باید به یک رکورد A اشاره کنند ، نه یک CNAME دیگر. ایجاد یک CNAME برای www و زیر دامنه هایی که در واقع توسط دامنه شما میزبانی می شوند ، یک امر معمول است. CNAMES همچنین می تواند به عنوان نام مستعار برای اشاره دامنه شما به دامنه دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
- MX-Records (Mail Exchange Records) MX-records به نام یک سرور ایمیل اشاره می کند و یک شماره اولویت برای آن سرور دارد. رکوردهای MX باید به یک A-record یا در برخی موارد آدرس IP اشاره کنند.
- PTR Record (Reverse DNS Record) یک رکورد PTR یک مپینگ(mapping) معکوس از IP به نام است. به عنوان مثال ، هنگامی که آی پی 1.2.3.4 جستجو می شود ، باید host.mydomain.com بازگردد. ایده بسیار خوبی است که نام میزبان سرور شما با رکورد PTR اختصاص داده شده به IP آن مطابقت داشته باشد. این مورد فقط توسط مالک آدرس IP قابل تغییر است.
- DNS Cluster DNS cluster شبکه ای از نیم سرورهاست که رکوردها را بین یکدیگر به اشتراک می گذارند. این مورد اجازه می دهد تا میزان بیشتری از تفکیک فیزیکی بین سرورها بدون از دست دادن عملکرد DNS وجود داشته باشد. اگر که به درستی ایجاد شود ، می تواند به بازدیدکنندگان اجازه دهد تا با ارائه چندین خروجی برای پردازش درخواست DNS ، خیلی سریعتر به یک وب سایت دسترسی پیدا کنند.
پاک کردن کش DNS Resolver
حافظه پنهان DNS یک پایگاه داده موقت است که توسط یک سرور برای ذخیره داده ها در جستجوهای اخیر DNS ایجاد شده است. حفظ حافظه پنهان به تسریع روند جستجوی آدرس های IP کمک می کند. می توانید از دستور ipconfig /displaydns استفاده کنید تا ببینید چه ورودی هایی در حال حاضر در حافظه پنهان سرور شما ذخیره شده است. هر از چند گاهی ، یک ویروس حافظه سرور DNS را ربوده و از آن برای مسیریابی مجدد درخواست ها استفاده می کند. گاهی اوقات این مورد به عنوان مسمومیت کش نامیده می شود و یکی از دلایلی است که ممکن است لازم باشد کش DNS را پاک کنید. برای این کار ، دستور زیر را وارد کنید:
ipconfig /flushdns
پس از تکمیل موفقیت آمیز این کار ، باید پیامی دریافت کنید به صورت زیر:
“Windows IP configuration successfully flushed the DNS Resolver Cache.”
امیدوارم این مقاله هم مورد پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون با مفهوم dns تا حدودی آشنا شده باشید. اگر در رابطه با این مقاله سوال و یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاهها اعلام کنید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.
سربلند و پیروز باشید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟نظری بدهید!