پاورشل چیست

پاورشل چیست؟

پاورشل ویندوز یاwindows PowerShell یک چارچوب مدیریت اتوماتیک و پیکربندی کار بین پلتفرمی است که از یک پوسته خط فرمان و زبان برنامه نویسی تشکیل شده است.اگر بخواهید درک بهتری از این ابزار داشته باشید بهتر است ابتدا با مفهوم shell آشنا شوید.shell در واقع در دنیای کامپیوتر یک رابط کاربری است.همانطور که می دانید shell به دو مدل مختلف ارائه می شود:مدل خط فرمان یا همان Command Line Interface و مدل گرافیکی یا Graphical User Interface.

برخلاف اکثر shell هایی  که متن را می پذیرند و برمی گردانند ،کارکرد PowerShell بر مبنای NET Common Language Runtime (CLR) – .Net Framework ساخته شده است و آبجکت های NET. را می پذیرد و برمی گرداند. این تغییر اساسی ابزارها و روشهای کاملاً جدیدی را برای اتوماسیون به ارمغان می آورد.

خروجی مبتنی بر شی است

cmdlet های PowerShell برخلاف رابط های خط فرمان سنتی برای برخورد با اشیا طراحی شده اند. یک شی اطلاعاتی ساخت یافته است که چیزی فراتر از فقط نمایش رشته های کاراکتر بر روی صفحه است. خروجی دستور همیشه اطلاعات اضافی را به همراه دارد که در صورت نیاز می توانید از آنها استفاده کنید.

اگر در گذشته برای پردازش داده ها از ابزارهای پردازش متن استفاده کرده باشید ، متوجه می شوید که هنگام استفاده در PowerShell رفتار آنها متفاوت است. در اکثر موارد ، برای استخراج اطلاعات خاص نیازی به ابزار پردازش متن ندارید. با استفاده از سینتکس های استاندارد شی در PowerShell ،شما می توانید مستقیماً به بخشهایی از داده دسترسی پیدا کنید.

فرمان ها قابل توسعه است

رابط هایی مانند cmd.exe برای شما هیچ راهی برای گسترش مستقیم دستورات داخلی ایجاد نمی کند.اما شما می توانید ابزارهای خط فرمان خارجی ایجاد کنید که در cmd.exe اجرا می شوند. اما این ابزارهای خارجی دیگر سرویس هایی مانند Help ندارند.و اینکه cmd.exe به طور خودکار نمی داند که این ابزارهای خارجی دستورات معتبری هستند یا نه.

دستورات موجود در پاورشل به cmdlets معروف هستند. می توانید از هر cmdlet جداگانه استفاده کنید ، اما وقتی آنها را برای انجام کارهای پیچیده ترکیب می کنید ، قدرت آنها بیشتر می شود. مانند بسیاری از shell ها ، PowerShell به شما امکان دسترسی به سیستم فایل را در رایانه می دهد. ارائه دهندگان PowerShell شما را قادر می سازند به آسانی به سایر منابع داده ، مانند رجیستری ها و منابع سرتیفیکیت ها دسترسی داشته باشید.

شما می توانید cmdlet و ماژول های توابع را با استفاده از کد یا اسکریپت های کامپایل شده ایجاد کنید. ماژول ها می توانند cmdlet ها و ارائه دهندگان را به shell اضافه کنند. PowerShell همچنین از اسکریپت های مشابه اسکریپت های پوسته UNIX و بچ فایل های cmd.exe پشتیبانی می کند.

اسکریپت نویسی پیچیدگی‌های زیادی دارد.اما با وجود نسخه‌ PowerShell ISE آسان‌تر شده است. زیرا وجود یک محیط گرافیکی در این نسخه باعث شده است که در آن دیگر نیازی به تایپ دستورات نباشد.

پشتیبانی از command aliases

پاورشل از نام مستعار یا همان aliases برای ارجاع به دستورات با نام های جایگزین پشتیبانی می کند. Aliasing به کاربران با تجربه در shell های دیگر این امکان را می دهد تا از اسامی دستورات مشترکی که از قبل برای عملیات مشابه در PowerShell می دانستند استفاده کنند.

این ابزار ارائه شده از مایکروسافت در ابتدا فقط یک مولفه ویندوز بود که به Windows PowerShell معروف بود ، ولی در 18 آگوست 2016 به صورت منبع باز و چند پلتفرمی ساخته شد.

تفاوت PowerShell و Command Prompt

PowerShell در واقع با Command Prompt بسیار متفاوت است. از دستورات مختلفی استفاده می کند که در PowerShell به cmdlets معروف است. بسیاری از کارهای مدیریت سیستم – از مدیریت رجیستری گرفته تا WMI (ابزار مدیریت Windows) – از طریق cmdlet های PowerShell انجام می شود ، در حالی که از خط فرمان قابل دسترسی نیستند.

PowerShell

PowerShell

امیدوارم این آموزش هم مورد پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تا حدودی با مفهوم پاورشل آشنا شده باشید. اگر سوال و یا مشکلی داشتید در بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشم.

سربلند و پیروز باشید

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *